بلاگ
آموزش افزایش سرعت سایت وردپرسی + معرفی افزونه

آموزش افزایش سرعت سایت وردپرسی + معرفی افزونه

سرعت بارگزاری سایت از دغدغه های مهم و چالش هر وبسایت وردپرسی است، بارگذاری سریع صفحات تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد و احتمال بازدید از سایت شما را افزایش می دهد، همچنین به سئوی سایت شما نیز کمک می کند. در این مقاله به آموزش افزایش سرعت سایت وردپرسی می‌پردازیم.

آموزش افزایش سرعت سایت وردپرسی

برخلاف دیگر آموزش‌های زفره مدیا، در این مقاله علاوه بر معرفی افزونه کش و افزایش سرعت سایت وردپرسی با ارائه‌ راهنمایی جامع به بهینه‌سازی سرعت سایت وردپرسی می‌پردازیم.

در این مقاله مواردی که باعث کندی سایت وردپرسی شما می‌شود را بررسی و اقدامات عملی که با آنها می توان سرعت سایت وردپرسی خود را بهبود بدهید معرفی می‌کنیم.

فهرست مطالب

چرا سرعت سایت مهم است؟

مطالعات نشان می دهد که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱، میانگین توجه اولیه کاربران به صفحات از ۱۲ ثانیه به زیر ۷ ثانیه کاهش یافته است.

شما زمان بسیار کمی برای ارائه محتوا و متقاعد کردن کاربران برای ماندن در وب سایت خود را دارید.

آموزش افزایش سرعت سایت وردپرسی + معرفی افزونه

اگر وبسایت شما کند باشد به احتمال خیلی زیاد کاربران قبل از بارگزاری صفحات، سایت شما را ترک کرده‌اند!

طبق یک بررسی انجام شده بروی سایت های آمازون، گوگل و دیگر سایت‌های بزرگ، یک ثانیه تاخیر در زمان بارگذاری صفحهات؛ ۷% نرخ تبدیل، ۱۱% بازدید از صفحهات و ۱۶% کاهش در رضایت مشتری را به عمل می‌آورد.

علاوه بر این، گوگل و سایر موتورهای جستجو وب سایت های کندتر را در اولویت های اول قرار نمی دهند، این یعنی وبسایت های کند ترافیک کمتری را خواهند داشت.

به طور خلاصه، اگر می خواهید ترافیک، و درآمد بیشتری از وب سایت خود داشته باشید، باید سرعت سایت وردپرسی خود را افزایش دهید.

چگونه سرعت وب سایت وردپرس خود را بررسی کنیم؟

بارگذاری سریع سایت بروی کامپیوتر شخصی به معنای سرعت بالای وبسایت نیست و در حقیقت یک اشتباه بزرگ است، همه از سیستم کش مرورگرها آگاهی داریم و علت این سرعت بالا روی کامپیوتر خودمان بارگزاری سایت از حافظه پنهان یا همان کش مرورگر می باشد!

بنابراین، یک کاربر عادی که برای اولین بار از وب سایت شما بازدید می کند، ممکن است تجربه مشابهی نداشته باشد. در واقع کاربران در موقعیت های جغرافیایی مختلف تجربه ای کاملا متفاوت خواهند داشت.

ابزار بررسی سرعت سایت

به همین دلیل است که توصیه می کنیم سرعت وب سایت خود را با استفاده از ابزاری مانند تست سرعت وردپرس  gtmetrix.com  تست کنید.

با این ابزار بطور رایگان می توانید سرعت وب سایت را بطور کامل و با جزئیات بالا مورد بررسی قرار دهید.

ممکن است از خود بپرسید که سرعت وب سایت خوب در چه بازه‌ای قرار میگیرد؟

بازه استاندارد بارگزاری سایت بین ۲ الی ۴ ثانیه می باشد.

چند میلی ثانیه بهبود در آیتم های مختلفی که در گزارش سرعت سایت خود دریافت میکنید

می تواند نیم یا حتی یک ثانیه کامل از زمان بارگزاری سایت شما را بهبود بدهد.

چه مواردی سرعت سایت وردپرسی را کند می کند؟

گزارش تست سرعت شما احتمالاً چندین توصیه برای بهبود دارد. گاها برخی از گزارشات اصطلاحات فنی است که درک آن برای مبتدیان سخت است.

دلایل اصلی کندی وب سایت وردپرسی:

سرور میزبانی وب – هنگامی که سرور میزبانی سایت شما دارای منابع کافی نباشد و یا به درستی پیکربندی نشده باشد، می تواند بصورت جدی به وب سایت شما آسیب برساند، بنابراین بهتر است در انتخاب هاست خود دقت کرده و از عملکرد مناسب آن مطمئن شوید.

هاستینگ

پیکربندی وردپرس – اگر سایت وردپرس شما صفحات را بصورت کش شده ارائه ندهد، سرور شما را برای هر ریکوئست از طرف کاربر بیش از حد درگیر می شود و در نتیجه باعث کندی وب سایت شما یا از کار افتادن کامل آن در بازدید های بالاتر می شود.

حجم صفحه – تصاویر موجود در هر صفحه حتما باید مناسب وب باشند یعنی حداقل حجم ممکن و سایز مناسب را داشته باشند.

افزونه – بصورت کلی بهتر است از افزونه های کمتری در سایت خود استفاده کنیم و همچنین از هر پلاگینی استفاده نکنیم؛ حدالامکان باید از پلاگین هایی استفاده کنیم که بصورت مناسب کدگذاری شده باشند و حتما دارای لایسنس اصلی باشند.

اسکریپت های خارجی – اسکریپ های خارجی مانند تبلیغات، فونت و غیره می تواند تاثیر زیادی در عملکرد وبسایت شما داشته باشند.

اکنون که می دانید چه چیزی باعث کاهش سرعت وب سایت وردپرس شما می شود، بیایید نگاهی به نحوه افزایش سرعت وب سایت وردپرسی بیاندازیم.

نکات مربوط به هاستینگ مناسب

در صورت استفاده از هاست اشتراکی باید توجه داشته باشید که هاست شما منابع سرور را بصورت مشترک با دیگر مشترکان در آن سرور استفاده میکند؛ یعنی در صورتی که سایت همسایه شما در سرور ترافیک زیادی داشته باشد، بروی عملکرد کل سرور تاثیر گذاشته و سرعت سایت شما را کاهش می‌دهد.

بهتر است برای فراهم سازی بستر مناسب برای وبسایت وردپرسی‌مان از سرویس های میزبانی مدیریت شده مخصوص وردپرس و یا سرور های اختصاصی بهره ببریم.

آموزش افزایش سرعت سایت وردپرسی (بدون کدنویسی)

در اینجا نکاتی را به شما آموزش می دهیم که بدون نیاز به دانش برنامه نویسی بتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید.

نصب پلاگین های کش

صفحات وردپرس تمام داینامیک هستند و به ازای هر درخواست کاربر چند فرایند اجرا می شود تا درخواست کاربر عملیاتی شود، این فرایند ها شامل مراحل زیادی است و در صورتی که چندن نفر بطور همزمان از وبسایت شما بازدید کنند سایت شما کامل کند می شود!

پلاگین wp rocket

به همین دلیل توصیه می شود از یک افزونه کش مناسب استفاده کنید، این افزونه ها می توانند ۲تا ۵برابر سایت شما را سریعتر کنند.

نحوه عملکرد آنها به شکل زیر است:

بجای اینکه هربار کل فرایند تولید صفحه طی شود، افزونه کش سایت را پس از بارگزاری اول کپی میکند و سپس آن نسخه کش شده برای کاربران بعدی استفاده می شود.

همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید، زمانی که کاربر از سایت شما بازدید می کند، سرور اطلاعات پایگاه داده و فایل های PHP را در فایل html قرار میدهد و به شما نشان میدهد، که این یک فرایند طولانی است و در صورتی که از سیستم کش استفاده کنیم بسیاری از این فرایندها حذف می شود.

افزونه های بسیاری در زمینه کش وردپرس وجود دارد، اما توصیه می کنیم از WP Rocket (premium) و یا از نسخه رایگان WP Super Cache استفاده کنید.

بهینه سازی تصاویر

تصاویر به محتوای شما جان می بخشند و به افزایش تعامل کاربران کمک می کنند. محققان دریافته‌اند که استفاده از تصاویر رنگی باعث می‌شود افراد ۸۰ درصد بیشتر محتوای شما را بخوانند!

با این حال، اگر تصاویر شما بهینه نشده باشند، ممکن است بیشتر از اینکه کمک کنند، آسیب بزنند.

بهینه سازی سرعت

در واقع، تصاویر بهینه نشده یکی از رایج ترین مشکلات سرعتی است که در وب سایت های مبتدی مشاهده می شود.

قبل از اینکه عکسی را مستقیم از تلفن یا دوربین خود در سایت آپلود کنید، توصیه می کنیم از نرم افزارهای ویرایش عکس برای بهینه سازی تصاویر خود برای وب استفاده کنید.

فایل های اصلی این عکس ها اغلب حجم زیادی دارند. اما بر اساس فرمت فایل تصویر و فشرده سازی که در نرم افزار ویرایش خود انجام میدهید، می توانید اندازه تصویر خود را تا ۵ برابر کاهش دهید.

بصورت معمول از دو نوع فایل تصویری استفاده می شود. JPG  یا PNG

فرمت PNG بصورت پیش فرض بصورت غیر فشرده سازی شده است و یا فشرده سازی کمی را دارا می باشد، جزئیات در این فرمت تصویر بخوبی نمایش داده می شود، و در صورتی که فشرده سازی روی این تصاویر انجام شود اطلاعات زیادی از تصویر حذف می شود و به کیفیت عکس صدمه وارد می شود.

JPEG یک فرمت فشرده شده است که کمی کیفیت تصاویر را کاهش میدهد و حجم کمی را نیز اشغال می کند.

حال باید ببینیم کدام فرمت مناسب است؟

در شکل زیر فرمت های مختلف یک عکس را میبینیم که حجم آن در فرمت های مختلف نشان داده شده است.

همانطور که در نمودار می بینید، فرمت تصویری که استفاده می کنید می تواند تفاوت بزرگی در عملکرد وب سایت ایجاد کند.

بهترین روش های بهینه سازی عملکرد وردپرس

پس از نصب یک افزونه کش و بهینه سازی تصاویر ، متوجه خواهید شد که سایت شما با سرعت بسیار بیشتری بارگذاری می شود.

اما اگر واقعاً می خواهید وب سایت خود را تا حد امکان سریع نگه دارید، باید از بهترین شیوه ذکر شده در زیر استفاده کنید.

این نکات خیلی فنی نیستند، بنابراین برای پیاده سازی آنها نیازی به دانستن هیچ کدی ندارید.

با استفاده از آنها میتوانید مشکلات رایج کندی وب سایت را برطرف کنید.

بروزرسانی وردپرس بصورت مستمر

وردپرس به عنوان یک پروژه منبع باز، اغلب به روز می شود. هر به‌روزرسانی نه تنها ویژگی‌های جدیدی ارائه می‌کند، بلکه مشکلات امنیتی و باگ‌ها را نیز برطرف می‌کند.

بروزرسانی وردپرس

به‌عنوان ادمین ‌سایت، باید قالب و افزونه‌های وردپرس خود را به آخرین نسخه‌ها به‌روزرسانی کنید . عدم انجام این کار ممکن است سایت شما را در برابر تهدیدات امنیتی آسیب پذیر کند.

از خلاصه ها در صفحه اصلی و آرشیو استفاده کنید

 به طور پیش فرض، وردپرس محتوای کامل هر مقاله را در صفحه اصلی و آرشیو شما نمایش می دهد. این بدان معناست که صفحه اصلی، دسته‌ها، برچسب‌ها و سایر صفحات آرشیو شما همگی کندتر بارگذاری می‌شوند.

به منظور سرعت بخشیدن به زمان بارگذاری صفحات آرشیو و یا صفحه اصلی، می توانید سایت خود را طوری تنظیم کنید که به جای محتوای کامل، گزیده هایی را نمایش دهد.

می‌توانید به بخش settings و بعد به بخش Reading مراجعه کنید و برای هر مقاله در فید، نمایش: summary  را به جای Full text انتخاب کنید.

بخش نظرات

 نظرات زیادی در مورد پست های وبلاگ خود دریافت می کنید؟ تبریک می گوییم! این یک شاخص عالی از کاربران شماست که نشان دهنده‌ی فعالیت و درگیری کاربران با محتوای شماست.

اما نکته منفی اینجاست که بارگزاری همه نظرات می تواند تاثیر منفی در سرعت سایت شما بگذارد.

وردپرس برای این کار یک راه حل گذاشته است که وارد شدن به بخش settings و بعد قسمت Discussion میتوانید با ایجاد محدودیت تعداد نظرات در یک صفحه آنها را صفحه بندی کنید.

استفاده از CDN

 همانطور که در بالاتر عنوان شد، کاربران در مکان های جغرافیایی مختلف ممکن است زمان بارگذاری متفاوتی را در سایت شما تجربه کنند.

استفاده از cdn

این به این دلیل است که مکان سرورهای میزبانی وب شما می تواند بر سرعت سایت شما تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، فرض کنید شرکت میزبانی وب شما سرورهای خود را در ایران مستقر کرده است. در این شرایط بازدیدکنندگانی که در ایران هستند، معمولاً زمان بارگذاری سریع‌تری نسبت به بازدیدکنندگان در خارج از ایران خواهند داشت.

استفاده از CDN، می تواند زمان بارگذاری برای همه بازدیدکنندگان شما را کاهش دهد.

CDN شبکه ای است که از سرورهای سراسر جهان تشکیل شده است. هر کدام از این سرورها فایل های “استاتیک” مورد استفاده برای ایجاد وب سایت شما را ذخیره می کند.

این فایل‌های استاتیک شامل فایل‌های بدون تغییر مانند تصاویر، CSS و جاوا اسکریپت ها هستند.

هنگامی که از CDN استفاده می کنید، هر بار که کاربر از وب سایت شما بازدید می کند، بارگزاری فایل های ثابت از هر سروری که به آنها نزدیکتر است انجام می پذیرد.

شرکت های ارائه دهنده سرویس CDN ایرانی و خارجی بسیاری وجود دارد که می تواند این سرویس را بصورت رایگان در اختیار شما قرار بدهد، شما می توانید با بررسی شرایط هر کدام از این ارائه دهندگان خدمات  CDN، از این سرویس استفاده کنید.

بررسی فایل های صوتی/تصویری موجود در سایت

شما می توانید فایل های صوتی و تصویری را مستقیماً در سایت وردپرس خود آپلود کنید و به طور خودکار آنها توسط پخش کننده HTML5 نمایش داده شوند.

اما شما هرگز نباید این کار را انجام دهید!

میزبانی صدا و ویدئو برای شما هزینه پهنای باند خواهد داشت. ممکن است شرکت میزبانی وب شما، هزینه های اضافی بابت استفاده بیش از اندازه‌ پهنای باند دریافت کند.

همچنین در صورتی که حجم ویدئو و صداهای شما در سایت زیاد باشد در ادامه برای بک‌ آپ گیری به مشکل برخورده و در جابجایی سرویس میزبانی نیز دچار مشکل شوید.

بهتر است برای پخش ویدئو و صدا بروی سایت از سایت های مخصوص مانند آپارات، یوتیوب، ساوند کلاد و .. استفاده کنید.

استفاده از پوسته بهینه شده در سایت

هنگام انتخاب تم یا پوسته برای وب سایت خود، توجه ویژه به بهینه سازی سرعت بسیار مهم است. برخی از تم های زیبا و چشمگیر در واقع کدنویسی ضعیفی دارند و می توانند سرعت سایت شما را کاهش دهند.

معمولاً بهتر است از یک تم ساده تر استفاده کنید تا اینکه تمی را انتخاب کنید که دارای طرح بندی های پیچیده، انیمیشن های پر زرق و برق و سایر ویژگی های غیر ضروری است. شما همیشه می توانید آن ویژگی ها را با استفاده از افزونه های با کیفیت وردپرس اضافه کنید.

تم و پلاگین بهینه

 

استفاده از پلاگین های مناسب

پلاگین‌های وردپرس با کدنویسی ضعیف، چه سایت شما به آن نیاز داشته باشد یا نه، معمولاً بیش از حد سرعت سایت را کند می‌کنند.

ما در اینجا برخی پلاگین های پرکاربرد و مناسب را معرفی کرده ایم ولی با این حال انتخاب پلاگین های مناسب بیشتر با توجه به تجربه کاربر بدست می آید.

سرعت سایت خود را پس از تغییر هر یک از موارد بالا تست کنید و تاثیر تغییرات را ببینید.

تنظیمات پیشرفته

 

با استفاده از بهترین روش‌های بهینه‌سازی وردپرس و نکات اولیه سرعت ذکر شده در بالا، باید شاهد پیشرفت بزرگی در زمان بارگذاری سایت خود باشید.

اما هر کسری از ثانیه هم مهم است. اگر می‌خواهید به سریع‌ترین سرعت ممکن دست پیدا کنید، باید چند تغییر دیگر ایجاد کنید.

نکات زیر کمی فنی تر هستند و برخی موارد موجود از شما می خواهند که فایل های سایت خود را تغییر دهید یا درک اولیه ای از PHP داشته باشید. در هر صورت، باید مطمئن شوید که ابتدا از سایت خود نسخه بک آپ تهیه کرده باشید.

کاهش تعداد اتصالها با پایگاه داده

متأسفانه، تم های وردپرس با کدنویسی ضعیف زیادی وجود دارد. آنها روش‌های استاندارد وردپرس را نادیده می‌گیرند و در نهایت به برقراری تماس مستقیم با پایگاه داده یا به درخواست‌های غیرضروری بیش از حد به پایگاه داده می‌پردازند.

بعنوان مثال شما هر “>

charset=" />

البته نمیتوان توسعه دهندگان تم را بابت این موضوع سرزنش کرد، آنها نمیدانند سایت شما به چه زبانی خواهد بود؛ برای رفع این مشکل بهتر است با اضافه کردن یه child theme یک تم را سفارشی سازی کنید و این تماس های پایگاه داده را با اطلاعات خاص خودتان جایگزین کنید تا تعداد تماس های پایگاه داده کاهش پیدا کند.

بهینه سازی پایگاه داده وردپرس

پس از مدتی استفاده از وردپرس، پایگاه داده شما اطلاعات زیادی خواهد داشت که احتمالاً دیگر به آنها نیاز ندارید. برای بهبود عملکرد، می توانید پایگاه داده خود را بهینه کنید تا از شر تمام آن اطلاعات غیر ضروری خلاص شوید.

این را می توان به راحتی با افزونه WP-Sweep مدیریت کرد. این افزونه به شما امکان می دهد پایگاه داده وردپرس خود را با حذف مواردی مانند پست های حذف شده، ویرایش ها، برچسب های استفاده نشده و غیره تمیز کنید. همچنین ساختار پایگاه داده شما را تنها با یک کلیک بهینه می کند.

محدود کردن بازبینی صفحات و مقالات

ویرایش های ارسال شده فضایی را در پایگاه داده وردپرس شما اشغال می کند. برخی از کاربران بر این باورند که ویرایش‌ها می‌توانند بر روی برخی کوئری‌های پایگاه داده اجرا شده توسط افزونه‌ها نیز تأثیر بگذارند.

شما به راحتی می توانید تعداد بازبینی هایی را که وردپرس برای هر مقاله نگه می دارد محدود کنید. به سادگی این خط کد را به فایل wp-config.php خود اضافه کنید.

define( 'WP_POST_REVISIONS', 4 );

این کد وردپرس را محدود می کند که فقط ۴ ویرایش آخر هر پست یا صفحه شما را ذخیره کند و نسخه های قدیمی تر را به طور خودکار کنار بگذارد.

غیر فعال کردن Hotlinking و Leeching در محتوا

 اگر در حال ایجاد محتوای با کیفیت در سایت وردپرس خود هستید، حقیقت تلخ این است که احتمالا دیر یا زود به سرقت می‌رود.

بدین صورت که بعنوان مثال برخی از سایت ها با استفاده از لینک دهی به آدرس تصاویر شما در سایت خودشان از تصاویر شما استفاده میکنند و پهنای باند شما را مشغول میکنند ولی ترافیکی سمت سایت شما ایجاد نمیشود.

به سادگی این کد را به فایل .htaccess خود اضافه کنید تا امکان برداشتن لینک تصاویر سایت وردپرس خود را مسدود کنید.

#disable hotlinking of images with forbidden or custom image option

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www.)?wpbeginner.com [NC]

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www.)?zafre.com [NC]

RewriteRule .(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

توجه: فراموش نکنید که zafre.com را با دامنه خود تغییر دهید.

استفاده از lazy load

اگر تصاویر، ویدئو و گالری عکس زیادی به پست های وبلاگ خود اضافه کنید، سایت شما در بارگزای کند می شود.

lazy load

به جای بارگیری همه تصاویر و ویدیوهای خود به طور همزمان، با lazy load  فقط مواردی را بارگیری می کند که در صفحه کاربر قابل مشاهده هستند. همه تصاویر و ویدیوهای دیگر را با یک place holder جایگزین کنید.

وقتی کاربر به پایین اسکرول می کند، وب سایت شما تصاویری را بارگیری می کند که اکنون در ناحیه مشاهده مرورگر قابل مشاهده هستند.

رفع خطاهای HTTPS/SSL بدون استفاده از افزونه

این کار کوچک تاثیر قابل توجهی دارد. می‌توانید با اصلاح آنها تاثیر زیادی در سرعت سایت خود داشته باشید.

استفاده از آخرین نسخه PHP

 جدیدترین نسخه PHP 7 دو برابر سریعتر از نسخه های قبلی خود است. این یک افزایش عملکرد بزرگ است که وب سایت شما باید از آن استفاده کند.

اگر وب سایت شما از نسخه کمتر از PHP 7 استفاده می کند، از ارائه دهنده هاست خود بخواهید آن را برای شما به روز کند.

سخن پایانی

ما سعی کردیم تمام کارهای موثر را برای بهبود سرعت سایت وردپرسی شما را معرفی کنیم امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که چگونه سرعت و عملکرد وردپرس را بهبود ببخشید.