مزایای وردپرس
- رایگان و متنباز: وردپرس متنباز و رایگان است، به این معنی که میتوانید آن را به صورت رایگان دانلود، نصب و استفاده کنید. همچنین میتوانید داخل هسته آن تغییرات ایجاد کنید و آن را مطابق با نیازهای خودتان شخصیسازی کنید.
- استفاده آسان: وردپرس برای استفاده افرادی که دانش برنامهنویسی ندارند طراحی شده است. رابط کاربری آن بسیار ساده است و با چند مرحله ساده میتوان مطالب سایت را ویرایش کرد.
- انعطافپذیری: وردپرس برای ساخت انواع مختلف سایتها، از وبلاگ و سایتهای تجاری گرفته تا فروشگاههای اینترنتی و فرومها، مناسب است. با استفاده پلاگینها میتوانید تغییرات دلخواه خود را داخل سایت ایجاد کنید.
- توسعهدهندگان: وردپرس دارای جامعه بزرگ و فعال از کاربران و توسعه دهندگان در ایران و جهان است. شما میتوانید از حضور این افراد استفاده کرده و در صورت نیاز مشکلات خود را با آنان به اشتراک بگذارید و از پلاگینها/تمهای نوشته شده توسط دیگران استفاده کنید.
- سئو (بهینهسازی موتور جستجو): یکی از میزیتهای وردپرس در سئو، وجود پلاگینهای از پیش آماده است. پلاگینهایی مانند رنکمث، راکت و… از مواردی هستند که در هر سایتی که سئو میشود مورد نیاز است.
- امنیت: وردپرس به صورت دائمی در حال بروزرسانی است و میتوان آن را ایمن دانست، با این حال میتوان آن را با نصب پلاگینهای امنیتی، بینقص کرد.
- موارد استفاده متعدد: میتوان از وردپرس برای ایجاد انواع مختلف سایتها از جمله وبلاگها، سایتهای شرکتی، سایتهای فروشگاهی، فرومها، سایتهای عضویت، سایتهای آموزشی، نمونهکارها و موارد دیگر استفاده کرد.
معایب وردپرس
- امنیت: اگرچه وردپرس به طور پیش فرض امن است، اما به دلیل استفاده زیاد، هدف هکرها قرار میگیرد. به روز رسانی منظم، استفاده از پلاگینهای امنیتی و انتخاب هاست مناسب برای میزبانی سایتتان ضروری است.
- سرعت: اگر سایت وردپرسی شما به درستی پیکربندی و بهینه نشده باشد، میتواند کند شود. استفاده از افزونه های زیاد، تصاویر غیر بهینه سازی شده و قالب های سنگین میتواند سرعت سایت شما را کاهش دهد.
- پیچیدگی: ما وردپرس را یک سیستم ساده میشناسیم، اما برخی ویژگی های آن میتواند برای کاربران مبتدی پیچیده باشد. استفاده از برخی افزونهها و قالبها ممکن است به دانش فنی نیاز داشته باشد.
- وابستگی به افزونه ها: برای افزودن ویژگی های مختلف به سایت، باید از افزونهها استفاده کنید. استفاده از افزونه های متعدد میتواند سرعت سایت شما را کاهش دهد و امنیت آن را به خطر بیندازد.
- به روز رسانی ها: بروزرسانیهای متعدد برای وردپرس، افزونهها و قالب های آن منتشر میشود و باید آن رو بروز کرد؛ این کار گاهی زمانبر خواهد شد و گاهی مشکلاتی را بوجود میاورد.
- عدم پشتیبانی اختصاصی: وردپرس پشتیبانی اختصاصی ندارد؛ در صورت مواجه با مشکل باید با یک متخصص ارتباط بگیرید ویا مشکل خود را در فرومها مطرح کنید.
- محدودیت های شخصی سازی: وردپرس انعطافپذیر است، اما گاهی برخی از تغییرات نیاز به دانش برنامهنویسی دارند.
- یادگیری: استفاده از تمام ویژگی های وردپرس، نیاز به یادگیری دارد. منابع زیادی برای یادگیری موجود هستند، اما این پروسه میتواند زمانبر باشد.
آیا وردپرس برای ما انتخاب مناسبی خواهد بود؟
وردپرس با نیازهای شما سازگار است؛ این یعنی وردپرس با توجه به نیاز شما میتواند خیلی ساده و یا خیلی پیچیده باشد!
با توجه به چکلیست زیر میتوانید مشخص کنید وردپرس برای کار شما مناسب است یا خیر:
- نیاز به سایت با طراحی مناسب بدون صرف هزینه زیادی دارم
- میتوانم برای یادگیری اصول اولیه آموزشها را دنبال کنم
- تعداد محصولات در فروشگاه اینترنتی زیر دو هزار عنوان است
- انتظار خدمات خیلی پیچیدهای از سایت ندارم
اگر با موارد بالا موافق هستید، وردپرس انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
چه کسانی نباید از وردپرس استفاده کنند؟
با اینکه معتقدیم وردپرس بهترین پلتفرم برای بسیاری از وبسایتهای مورد نیاز است ولی ممکن است برای برخی کسبوکارها مناسب نباشد.
در اینجا یک چک لیست ساده برای بررسی عدم استفاده از وردپرس داریم:
- وبسایت مورد نیاز من بسیار پیچیده خواهد بود
- تعداد کاربران سایت من بسیار بالا خواهد بود
- نیاز به ابزارهایی دارم که شاید در وردپرس بخوبی سازماندهی نشده باشند
- تعداد کالاهای فروشگاه اینترنتی من بسیار زیاد هستند
اگر با هر یک از این موارد بالا موافق هستید، میتوانید از پلتفرم دیگری استفاده کنید.